Sastojci (za 12 parčića):
Za mrvice:
- 60 g putera
- 60 g šećera
- 100 g brašna
- Za testo i fil:
- 2 šoljice brašna
- ¾ šoljice šećera
- kašika praška za pecivo
- narendana korica limuna
- prstohvat soli
- šoljica mleka
- ½ šoljice maslinovog ulja
- jaje
- kašika ruma
- 300 g crnog grožđa (bez koštica)
- 250 g svežeg kremastog sira
Priprema:
Pomešajte puter sa šećerom i brašnom, pa napravite mrvice trljajući testo među dlanovima.
Za testo u velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, koru limuna i so. Zatim dodajte mleko sa razmućenim jajetom, uljem i rumom, pa sve zajedno izmešajte tako da dobijete polutečno testo.
Kalup za kolače (prečnika 30 cm) obložite papirom za pečenje, pa sipajte testo. Pospite opranim bobicama grožđa i sirom, pa sve pospite mrvicama.
Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Potom ga ostavite da se ohladi, a pre posluženja isecite na parčiće.
Vreme pripreme: 60 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka