Sastojci (za 12 parčića):
Za mrvice:
- 60 g putera
- 60 g šećera
- 100 g brašna
- Za testo i fil:
- 2 šoljice brašna
- ¾ šoljice šećera
- kašika praška za pecivo
- narendana korica limuna
- prstohvat soli
- šoljica mleka
- ½ šoljice maslinovog ulja
- jaje
- kašika ruma
- 300 g crnog grožđa (bez koštica)
- 250 g svežeg kremastog sira
Priprema:
Pomešajte puter sa šećerom i brašnom, pa napravite mrvice trljajući testo među dlanovima.
Za testo u velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, koru limuna i so. Zatim dodajte mleko sa razmućenim jajetom, uljem i rumom, pa sve zajedno izmešajte tako da dobijete polutečno testo.
Kalup za kolače (prečnika 30 cm) obložite papirom za pečenje, pa sipajte testo. Pospite opranim bobicama grožđa i sirom, pa sve pospite mrvicama.
Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Potom ga ostavite da se ohladi, a pre posluženja isecite na parčiće.
Vreme pripreme: 60 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.