Srpski gulaš je dobio ime po načinu pripreme, jer se mućkalica ne sme mešati varjačom već samo lagano drmusamo, mućkamo šerpu u kojoj se sastojci kuvaju. Važno je, takođe, i to što je u ovom jelo meso uvek u glavnoj ulozi.
Varijacije mućkalice se dobijaju dodavanjem različitog vrsta mesa i povrća, ali ono što je zajedničko je gusta tekstura. Da je ovo jelo autentično pokazaće način na koji se jede, ako je dovoljno gusto da možete da jedete viljuškom, budite sigurni da uživate u pravoj mućkalici.
Za pravu leskovačku mućkalicu meso se prvo peče na roštilju, pa tek onda stavlja u šerpu.
U galeriji pogledajte tri recepta za mućkalicu.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka