- Sastojci:
- 300 ml slatke
- pavlake
- 500 ml mleka
- 8-10 žumanaca
- 150 g šećera
- šipka vanile
Priprema:
Pomešajte mleko, srž vanile i polovinu količine šećera u šerpi i zagrejte do tačke ključanja, sklonite sa ringle i ostavite da se hladi oko 20 minuta koliko je potrebno da mleko upije aromu vanile. U drugoj posudi pomešajte žumanca sa ostatkom šećera i mutite mikserom nekoliko minuta. Mleko sa vanilom vratite na ringlu i kad dostigne tačku ključanja, malo-pomalo dodajte u umućena žumanca (ako odjednom sve sipate, dobićete kajganu). Nakon što temperirate žumanca, ostatak slatke pavlake dodajte u krem. Potom na tihoj vatri (ili još bolje na pari) uz stalno snažno mešanje drvenom varjačom zagrevajte krem do 85 stepeni Celzijusovih. Sladoled stavite u kutije, sačekajte da se ohladi i držite u zamrzivaču.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka