Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanski sladoled od vanile

Italijanski "đelato" razlikuje se od običnog sladoleda samo zbog nekoliko sitnih tajni koje ga, ipak, čine jednom od najslavnijih ledenih poslastica!

  Izvor: Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 300 ml slatke
  • pavlake
  • 500 ml mleka
  • 8-10 žumanaca
  • 150 g šećera
  • šipka vanile

Priprema:

Pomešajte mleko, srž vanile i polovinu količine šećera u šerpi i zagrejte do tačke ključanja, sklonite sa ringle i ostavite da se hladi oko 20 minuta koliko je potrebno da mleko upije aromu vanile. U drugoj posudi pomešajte žumanca sa ostatkom šećera i mutite mikserom nekoliko minuta. Mleko sa vanilom vratite na ringlu i kad dostigne tačku ključanja, malo-pomalo dodajte u umućena žumanca (ako odjednom sve sipate, dobićete kajganu). Nakon što temperirate žumanca, ostatak slatke pavlake dodajte u krem. Potom na tihoj vatri (ili još bolje na pari) uz stalno snažno mešanje drvenom varjačom zagrevajte krem do 85 stepeni Celzijusovih. Sladoled stavite u kutije, sačekajte da se ohladi i držite u zamrzivaču. 

Recepte piše: Marija Jakob

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije