• Sastojci (za 16 kriški):
  • 500 g brašna
  • 150 g šećera
  • kašicica narendane limunove kore
  • so
  • 20 g kvasca
  • 600 ml mlakog mleka
  • 3 jajeta
  • 100 g putera
  • kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 100 g sušenih kajsija
  • 150 ml soka od pomorandže
  • 200 g svežeg sira
  • listići badema

Pomešajte brašno, 90 g šećera, koricu limuna i prstohvat soli. Kvasac razmrvite i stavite u 200 ml toplog mleka, pa dodajte i 10 g šećera. Mleko s kvascem, dva jajeta i puter dodajte u brašno. Mesite pet minuta, prekrijte čistom krpom i ostavite da se diže pola sata.

Skuvajte puding od 385 ml mleka, 50 g šećera i praška za puding, pa ga ostavite da se ohladi. Naseckajte kajsije, kuvajte ih minut-dva u soku od pomorandže i ohladite.

Puding promešajte i pomešajte sa svežim sirom.  Razbijte preostalo jaje i odvojte belance i žumance. Žumance pomešajte sa kašikom mleka. Testo zamesite, izvaljajte (50x40 cm), pa presecite po dužini. Po testu rasporedite krem i kajsije, ali ostavite čistu ivicu od 1 cm. Ivicu premažite blago ulupanim belancetom, smotajte po dužini i oblikujte pletenicu. Premažite mešavinom mleka i jajeta, pospite bademima i ostavite pola sata da se diže. Pecite 50 minuta na 170 stepeni.

Vreme pripreme: 20 minuta + 1 sat