- Sastojci (za 16 kriški):
- 500 g brašna
- 150 g šećera
- kašicica narendane limunove kore
- so
- 20 g kvasca
- 600 ml mlakog mleka
- 3 jajeta
- 100 g putera
- kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 100 g sušenih kajsija
- 150 ml soka od pomorandže
- 200 g svežeg sira
- listići badema
Pomešajte brašno, 90 g šećera, koricu limuna i prstohvat soli. Kvasac razmrvite i stavite u 200 ml toplog mleka, pa dodajte i 10 g šećera. Mleko s kvascem, dva jajeta i puter dodajte u brašno. Mesite pet minuta, prekrijte čistom krpom i ostavite da se diže pola sata.
Skuvajte puding od 385 ml mleka, 50 g šećera i praška za puding, pa ga ostavite da se ohladi. Naseckajte kajsije, kuvajte ih minut-dva u soku od pomorandže i ohladite.
Puding promešajte i pomešajte sa svežim sirom. Razbijte preostalo jaje i odvojte belance i žumance. Žumance pomešajte sa kašikom mleka. Testo zamesite, izvaljajte (50x40 cm), pa presecite po dužini. Po testu rasporedite krem i kajsije, ali ostavite čistu ivicu od 1 cm. Ivicu premažite blago ulupanim belancetom, smotajte po dužini i oblikujte pletenicu. Premažite mešavinom mleka i jajeta, pospite bademima i ostavite pola sata da se diže. Pecite 50 minuta na 170 stepeni.
Vreme pripreme: 20 minuta + 1 sat
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka