Sastojci:
- 2 jajeta
- 75 g šećera u prahu
- 350 g maskarponea (mladog, neslanog sira)
- 150 g svežeg sira
- 100 g hladne kafe bez soca (najbolje filter kafe)
- 3 kašike amareta (liker od badema)
- 16-20 piškota
- 2 kašike gorkog kakaa za posipanje
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Pomešajte žumanca i prosejani šecer u prahu. Umešajte maskarpone i svež sir. Umutite belanca u čvrst sneg i polako umešajte u smesu.
Pomešajte kafu i liker. Obložite kalup piškotama i natopite ih polovinom mešavine kafe i likera. Na to nanesite polovinu krema, pa poređajte odozgo piškote. Natopite ih preostalom kafom i likerom. Premažite preostalim kremom i tiramisu ostavite najmanje četiri sata u frižideru. Pre posluživanja pospite kakaom.
Pripremila: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka