Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 75 g šećera u prahu
  • 350 g maskarponea (mladog, neslanog sira)
  • 150 g svežeg sira 
  • 100 g hladne kafe bez soca (najbolje filter kafe)
  • 3 kašike amareta (liker od badema)
  • 16-20 piškota
  • 2 kašike gorkog kakaa za posipanje     

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Pomešajte žumanca i prosejani šecer u prahu. Umešajte  maskarpone i svež sir. Umutite belanca u čvrst sneg i polako umešajte u smesu.

Pomešajte kafu i liker. Obložite kalup piškotama i natopite ih polovinom mešavine kafe i likera. Na to nanesite polovinu krema, pa  poređajte odozgo piškote. Natopite ih preostalom kafom i likerom. Premažite preostalim kremom i tiramisu ostavite najmanje četiri sata u frižideru. Pre posluživanja pospite kakaom.

Pripremila: Marija Jakob