Sastojci (za 20 komada):
Za testo:
- 500 g brašna
- prstohvat soli
- 150 g šećera u prahu
- 300 g putera
- 4 žumanceta
Za smesu od pavlake:
- 150 g omekšalog putera
- 200 g šećera u prahu
- narendana korica 2 pomorandže
- 6 jaja
- žumance
- 125 g punomasne pavlake
- kesica pudinga od vanile
- 70 g gustina
Za beze:
- 5 belanaca
- prstohvat soli
- 2 kašičice limunovog soka
- 250 g šećera
- kašika gustina
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Zamesite sastojke za testo, pa testom obložite podmazani kalup za kolač. Rernu smanjite na 170 stepeni i pecite 17 minuta. Puter, šećer u prahu i koru pomorandže penasto umutite. Umešajte jaja i žumance, pa dodajte pavlaku, prah za puding i gustin. Raspodelite po biskvitu i pecite 50 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sastojke za beze dobro umutite, pa ravnomerno rasporedite po kolaču i pecite još 15 minuta.
Kalorijska vrednost: 570 kcal
Vreme pripreme: 125 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka