Sastojci (za 20 komada):

Za testo:

  • 500 g brašna
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera u prahu
  • 300 g putera
  • 4 žumanceta

Za smesu od pavlake:

  • 150 g omekšalog putera
  • 200 g šećera u prahu
  • narendana korica 2 pomorandže
  • 6 jaja
  • žumance
  • 125 g punomasne pavlake
  • kesica pudinga od vanile
  • 70 g gustina

Za beze:

  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 250 g šećera
  • kašika gustina

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Zamesite sastojke za testo, pa testom obložite podmazani kalup za kolač. Rernu smanjite na 170 stepeni i pecite 17 minuta. Puter, šećer u prahu i koru pomorandže penasto umutite. Umešajte jaja i žumance, pa dodajte pavlaku, prah za puding i gustin. Raspodelite po biskvitu i pecite 50 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sastojke za beze dobro umutite, pa ravnomerno rasporedite po kolaču i pecite još 15 minuta.

Kalorijska vrednost: 570 kcal

Vreme pripreme: 125 minuta

Recepte piše: Marija Jakob