Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predjela i salate

Tri recepta za specijalna predjela

Autor Minja Simic
Autor Minja Simic

Ako ste se zasitili uobičajenih, tradicionalnih predjela, vreme je da probate nešto novo. Dajemo vam tri predloga za neobične kombinacije ukusa u predjelima, od kojih se dva izuzetno brzo spremaju.

Izvor: Foto:Shutterstock

Slani mafini sa kačkavaljem i mladim lukom

Sastojci za 12 komada:

  • 100 g omekšalog putera
  • so
  • 4 jajeta
  • 200 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 150 ml mlaćenice (ili niskokaloričnog jogurta)
  • 3 mlada luka
  • 200 g kačkavalja

Priprema: Umutite puter i pola kašičice soli. Umutite jaja. Brašno i prašak za pecivo pomešajte sa puterom. Mladi luk iseckajte na tanke kolutove. 150 g kačkavalja iseckajte na kockice, a ostatak narendajte. U testo umešajte kockice sira i kolutiće luka.

Testo sipajte u papirne korpice za mafine, pospite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Ostavite mafine da se malo prohlade i servirajte.

Vreme pripreme: 55 min.

Sendviči sa lososom i grilovanom paprikom

Sastojci za 8 osoba:

  • 2 žute paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • 100 g pavlake
  • 2 kašike rena iz teglice
  • 8 kriški bageta
  • 80 g krem-sira
  • 200 g lososa isečenog na tanke šnite

Priprema: Zagrejte rernu na opciju za roštilj. Papriku isecite na tračice duge dva centimetra, pokapajte sa nekoliko kapi maslinovog ulja i izgrilujte ih u plehu sedam do deset minuta (dok ne dobiju braon ivice).

Pomešajte pavlaku i ren. Posolite. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na pleh obložen papirom za pečenje poređajte kriške hleba i ispecite ga.

Krem-sir i papriku namažite na četiri kriške, a na preostale stavite pavlaku i ren, pa preko šnite lososa. Ukrasite prema želji.

Vreme pripreme: 25 minuta.

Mini-palačinke sa povrćem

Sastojci za 8 osoba:

  • plavi patlidžan
  • so, biber
  • 2 crvene paprika
  • 4 tortilje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 kašike mlevenog bosiljka
  • 30 g parmezana
  • 2 kašike pavlake

Priprema: Plavi patlidžan posolite i ostavite kratko da se cedi. Papriku isecite na kockice, pa je sa plavim patlidžanom i dve kašike ulja grilujte (pecite) u rerni na 180 stepeni. Kad je pečeno, napravite pire. Začinsko bilje, parmezan, pavlaku i pire pomešajte, nafi lujte tortilje, urolajte ih, isecite napola i ukrasite. 

Vreme pripreme: 25 minuta.

Tekst: Marija Jakob

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije