Sastojci za 4 osobe:

  • 1 cikorija
  • glavica radiča
  • 75 g matovilca
  • 1 kivi
  • 1 karambola
  • 1 pomorandža
  • 2 kašike susama
  • 150 ml gotovog sosa 
  • za salatu na bazi jogurta
  • 125 g fileta dimljene pastrmke
  • so, biber

Kalorije: 240
Vreme pripreme: 20 minuta

Priprema: 
Očistite, isperite i na komade veličine zalogaja iscepkajte cikoriju i radič. Kivi oljuštite, karambolu isperite pa oboje nasecite na kolutove. Pomorandžu prepolovite. Susam na suvo propržite u teflonskom tiganju. Iscedite polovinu pomorandže, izmešajte dobijeni sok sa gotovim sosom, susamom, solju i biberom. Na četiri tanjira rasporedite pripremljene salate i voće, po tome naslažite komade dimljene pastrmke i sve prelijte prelivom. Preostalu polovinu pomorandže isecite na četvrtine ili osmine, pa to iskoristite kao dekoraciju salate.

Marija Jakob