Sastojci za 4 osobe:
- 1 cikorija
- glavica radiča
- 75 g matovilca
- 1 kivi
- 1 karambola
- 1 pomorandža
- 2 kašike susama
- 150 ml gotovog sosa
- za salatu na bazi jogurta
- 125 g fileta dimljene pastrmke
- so, biber
Kalorije: 240
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Očistite, isperite i na komade veličine zalogaja iscepkajte cikoriju i radič. Kivi oljuštite, karambolu isperite pa oboje nasecite na kolutove. Pomorandžu prepolovite. Susam na suvo propržite u teflonskom tiganju. Iscedite polovinu pomorandže, izmešajte dobijeni sok sa gotovim sosom, susamom, solju i biberom. Na četiri tanjira rasporedite pripremljene salate i voće, po tome naslažite komade dimljene pastrmke i sve prelijte prelivom. Preostalu polovinu pomorandže isecite na četvrtine ili osmine, pa to iskoristite kao dekoraciju salate.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.