Sastojci za 12 kriški:

  • 150 g piškota
  • 125 g maslaca
  • 20 g kokosovog brašna
  • 8 listića želatina
  • 600 g laganog svežeg sira
  • 300 g nemasnog jogurta
  • 3 kašike soka od limuna
  • 75 g šećera
  • 1 zreli mango
  • 150 ml multivitaminskog soka
  • kašika jestivog skroba

Kalorije: 250
Vreme pripreme: 40 minuta

Priprema:
Piškote stavite u kesicu za zamrzivač, zatvorite je pa oklagijom ili rukama razmrvite piškote. Maslac rastopite, izmešajte sa mrvicama od piškota pa smesu prstima poravnajte po dnu okruglog kalupa (ø 26 cm) koji ste obložili masnim papirom. Pospite kokosom i stavite u frižider na 30 minuta. Želatin namačite u dosta hladne vode oko 5 minuta. Za to vreme u posudu za mikser stavite sir, jogurt i sok od limuna pa ih dobro izmiksujte. U 150 ml vode zagrejte šećer, želatin ocedite i rastopite mešajući ga u mešavini šećera i vode, sve umešajte u krem.

Mango oljuštite, nožem isecite kriščice sa koštice pa ih onda isecite na kockice. Umešajte 2/3 manga u krem i njime namažite podlogu od piškota i maslaca. Potom držite kolač u frižideru barem 3 sata. Preostali mango kuvajte oko 5 minuta u 50 ml multivitaminskog soka, a zatim izmiksujte. U preostalom soku razmutite skrob, umešajte izmiksovani mango, stavite na vatru i mešajte dok ne zavri. Pripremljen preliv kašikom razmažite po torti pa je držite na hladnom još 30 minuta.

Marija Jakob