Sastojci za 4 osobe:
- manja glavica „kovrdžave“ zelene salate
- glavica crvenog radiča
- 150 g grožđa
- 125 g manje masnog tvrdog sira
- 2 manje glavice ljubičastog luka
- kesica gotovog preliva za salatu sa začinskim biljem
- kašika ulja od oraha
- kašičica blagog senfa
- 3 kriške integralnog tosta
- manji čen belog luka
- 20 g očišćenih oraha
Priprema:
Salate očistite, isperite i iscepkajte na manje komade. Po želji izvadite semenke iz grožđa. Sir takođe isecite na manje komade, a luk na tanke kolutiće. U gotov preliv umešajte 5 kašika vode, orahovo ulje i senf. Tost prepržite i natrljajte belim lukom, isecite ga na kockice, a orahe krupnije naseckajte. Izmešajte salatu, grožđe, luk i sir sa dresingom, pospite kockicama hleba i orasima, i poslužite.
Marija Jakob