Sastojci za 4 osobe:

  • manja glavica „kovrdžave“ zelene salate
  • glavica crvenog radiča
  • 150 g grožđa
  • 125 g manje masnog tvrdog sira
  • 2 manje glavice ljubičastog luka
  • kesica gotovog preliva za salatu sa začinskim biljem
  • kašika ulja od oraha
  • kašičica blagog senfa
  • 3 kriške integralnog tosta
  • manji čen belog luka
  • 20 g očišćenih oraha

Priprema:
Salate očistite, isperite i iscepkajte na manje komade. Po želji izvadite semenke iz grožđa. Sir takođe isecite na manje komade, a luk na tanke kolutiće. U gotov preliv umešajte 5 kašika vode, orahovo ulje i senf. Tost prepržite i natrljajte belim lukom, isecite ga na kockice, a orahe krupnije naseckajte. Izmešajte salatu, grožđe, luk i sir sa dresingom, pospite kockicama hleba i orasima, i poslužite.

Marija Jakob