Sastojci za 4 osobe:

  • 4 listića želatina
  • zrela papaja
  • 100 g belog grožđa (po mogućnosti bez koštica)
  • 3 kašice soka od limete
  • 2 kašičice sladila za dijabetičare
  • 250 ml belog vina
  • 4 kašike aperitiva „Bitter“
  • 200 ml mleka
  • 2-3 kapi arome vanile

Kalorije: 140
Vreme pripreme: 45 minuta

Priprema:
Želatin potopite u dosta vode da omekša (topite je oko 10 minuta). Papaju prepolovite, izvadite joj kašikom koštice i isecite je na kockice. Zrna grožđa operite i prepolovite, izmešajte sa papajom, sokom od limete i kašičicom sladila. Ostavite da odstoji oko 30 minuta. Vino lagano zagrejte, umešajte i u njemu rastopite oceđen želatin, na kraju umešajte aperitiv.

Voće razdelite u 4 desertne čaše ili činijice pa ga pokapajte nastalim sokom koji se skupio na dnu posude u kojoj je bilo voće. Prelijte vinom sa želatinom, ostavite u frižideru 3 sata. Pred posluživanje izmešajte mleko s aromom i ostatkom sladila pa ga umutite da dobijete penu (kao za kapućino). Penu rasporedite po desertu u čašama, po želji ukrasite naseckanom nanom.

Marija Jakob