Sastojci za 4 osobe:

  • 100 g suvog grožđa
  • 800 g krompira kuvanog u ljusci
  • 180 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 500 g posnog sira
  • 2 jajeta
  • 1/2 kašičice soli
  • muskatni oraščić
  • rendana korica polovine limuna
  • vanilin šećer
  • 50 g margarina ili maslaca
  • šećer sa cimetom za posipanje

Kalorije: 590
Vreme priprreme: 45 minuta

Priprema:
Suvo grožđe natapajte u vrućoj vodi oko 5 minuta. Krompir oljuštite i sitno narendajte. Na rendani krompir prosejte brašno i prašak za pecivo, na to propasirajte sir. Razmutite jaja, začinite ih solju, muskatnim oraščićem, limunovom korom i vanilin šećerom. Suvo grožđe dobro ocedite, lagano pospite brašnom, dodajte zajedno s jajima krompiru i umesite glatko testo.

Od testa na pobrašnjenoj podlozi oblikujte valjak prečnika 5-6 cm, secite na parčad debljine 1,5 cm koje ćete potom spljeskati dlanovima. U velikom tiganju zagrejte margarin/maslac, pržite popečke oko 8 minuta (s obe strane) dok se ne zarumene. Izvadite ih na papirni ubrus da se ocede, pospite šećerom sa cimetom i poslužite.

Marija Jakob