Sastojci za 4 osobe:
- 100 g suvog grožđa
- 800 g krompira kuvanog u ljusci
- 180 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- 500 g posnog sira
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- muskatni oraščić
- rendana korica polovine limuna
- vanilin šećer
- 50 g margarina ili maslaca
- šećer sa cimetom za posipanje
Kalorije: 590
Vreme priprreme: 45 minuta
Priprema:
Suvo grožđe natapajte u vrućoj vodi oko 5 minuta. Krompir oljuštite i sitno narendajte. Na rendani krompir prosejte brašno i prašak za pecivo, na to propasirajte sir. Razmutite jaja, začinite ih solju, muskatnim oraščićem, limunovom korom i vanilin šećerom. Suvo grožđe dobro ocedite, lagano pospite brašnom, dodajte zajedno s jajima krompiru i umesite glatko testo.
Od testa na pobrašnjenoj podlozi oblikujte valjak prečnika 5-6 cm, secite na parčad debljine 1,5 cm koje ćete potom spljeskati dlanovima. U velikom tiganju zagrejte margarin/maslac, pržite popečke oko 8 minuta (s obe strane) dok se ne zarumene. Izvadite ih na papirni ubrus da se ocede, pospite šećerom sa cimetom i poslužite.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka