Sastojci za 8 osoba:

  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 70 g šećera
  • 1 l mleka
  • 2 belanceta
  • 50 ml vinjaka
  • 300 g slatke pavlake
  • vanilin šećer

Kalorije: 280
Vreme pripreme: 20 minuta

Priprema:
Skuvajte puding prema uputstvu na pakovanju s mlekom i šećerom. Umutite čvrst sneg od belanaca pa ga umešajte, kao i vinjak, u malo prohlađen puding i stavite u frižider. Izmiksujte šlag sa vanilin šećerom. Ohlađeni mus raspodelite u desertne čaše ili činijice, po njemu stavite šlag i po želji ukrasite čokoladom.


Savet: Kad pripremate smesu za čokoladnu penu, možete po želji dodati i nekoliko kapi arome pomorandže ili kokosa. Tajna kompaktnog „moussea“ je u laganom mućenju mikserom jer tako dobija na volumenu. Za efektniji izgled poslužite ga u finim čašama.

Marija Jakob