Sastojci za 8 osoba:
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 70 g šećera
- 1 l mleka
- 2 belanceta
- 50 ml vinjaka
- 300 g slatke pavlake
- vanilin šećer
Kalorije: 280
Vreme pripreme: 20 minuta
Priprema:
Skuvajte puding prema uputstvu na pakovanju s mlekom i šećerom. Umutite čvrst sneg od belanaca pa ga umešajte, kao i vinjak, u malo prohlađen puding i stavite u frižider. Izmiksujte šlag sa vanilin šećerom. Ohlađeni mus raspodelite u desertne čaše ili činijice, po njemu stavite šlag i po želji ukrasite čokoladom.
Savet: Kad pripremate smesu za čokoladnu penu, možete po želji dodati i nekoliko kapi arome pomorandže ili kokosa. Tajna kompaktnog „moussea“ je u laganom mućenju mikserom jer tako dobija na volumenu. Za efektniji izgled poslužite ga u finim čašama.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.