Sastojci za 14 kriški:
- 125 ml mleka
- 500 g čokolade za kuvanje
- 250 g omekšalog putera
- 250 g šećera
- 4 jaja
- 100 g gustina
- 250 g keksa
- 3 kašike kakaa u prahu
- 1 kesica praška za pecivo
- 600 ml slatke pavlake
- 6 kašika ruma
Kalorije: 490
Vreme pripreme: 120 minuta
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 °C. Mleko stavite na vatru da se polako zagreje. Naseckajte 100 g čokolade pa je rastopite u mleku i ostavite da se smesa prohladi. Penasto umutite puter i šećer, pa naizmenično sa 50 g gustina, umešajte jedno po jedno jaje. Izmešajte zasebno ostatak gustina, keksa, kašiku kakaa i prašak za pecivo pa tu smesu umešajte zajedno sa prohlađenim čokoladnim mlekom. Testo izlijte u namašćeni kalup (ø 26 cm), pecite u rerni 30 minuta pa izvadite da se ohladi.
Zagrejte slatku pavlaku pa je sklonite sa vatre. Krupno naseckajte preostalih 400 g čokolade koje mešajući rastopite u pavlaci. Izlijte smesu u 2 visoke posude za mućenje i ostavite 2 sata u frižideru. Čokoladno testo presecite na 4 lista pa ih poprskajte rumom. Ohlađenu čokoladnu smesu mešajte minut. Polovinu dobijenog krema razmažite na 3 lista testa, slepite ih i pokrijte preostalim listom, premažite tortu ostatkom krema i ostavite u frižider. Pre posluživanja pospite dvema kašikama kakaa i ukrasite listovima čokolade.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka