Sastojci za 12 parčadi:
- 500 g bele čokolade
- 200 g biljnog margarina
- 250 g keksa
- sok od breskve
- 250 g crne čokolade
Kalorije: 540
Vreme pripreme: 25 minuta
Priprema:
200 g čokolade krupnije naseckajte, dodajte margarin pa ih na pari mešajte dok se čokolada ne istopi. Pomerite sa pare da se prohladi, ali ne i da se ponovo stegne. Duguljasti kalup za kolače obložite prozirnom folijom tako da štrči iznad ruba kako bi posle kolač lakše mogli da izvadite. Dolivajte malo čokolade,
pa stavite red keksa blago poprskanog sokom od breskve, zalijte kremom od čokolade, pa opet keksa...
Slojevi čokolade neka budu 1 cm debljine. Prekrijte kolač folijom i ostavite ga 5 sati u frižideru. Iskrenite ohlađeni kolač na duguljasti tanjir pa polako uklonite foliju, a nabor pažljivo izravnajte velikim zagrejanim nožem. Crnu čokoladu otopite na pari, uz dodatak jedne kašike ulja, pa nakapajte crne čokoladne tačke. Kada se glazura stegne, kolač zagrejanim nožem secite na parčad.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka