Sastojci za 12 parčadi:

  • 500 g bele čokolade
  • 200 g biljnog margarina
  • 250 g keksa
  • sok od breskve
  • 250 g crne čokolade

Kalorije: 540
Vreme pripreme: 25 minuta

Priprema:
200 g čokolade krupnije naseckajte, dodajte margarin pa ih na pari mešajte dok se čokolada ne istopi. Pomerite sa pare da se prohladi, ali ne i da se ponovo stegne. Duguljasti kalup za kolače obložite prozirnom folijom tako da štrči iznad ruba kako bi posle kolač lakše mogli da izvadite. Dolivajte malo čokolade, 
pa stavite red keksa blago poprskanog sokom od breskve, zalijte kremom od čokolade, pa opet keksa...

Slojevi čokolade neka budu 1 cm debljine. Prekrijte kolač folijom i ostavite ga 5 sati u frižideru. Iskrenite ohlađeni kolač na duguljasti tanjir pa polako uklonite foliju, a nabor pažljivo izravnajte velikim zagrejanim nožem. Crnu čokoladu otopite na pari, uz dodatak jedne kašike ulja, pa nakapajte crne čokoladne tačke. Kada se glazura stegne, kolač zagrejanim nožem secite na parčad.

Marija Jakob