Sastojci za 30 komada:
- šipka vanile
- 220 g omekšalog putera
- 300 g brašna
- 90 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- kašičica rendane limunove kore
- jaje
- 50 g čokoladne
- glazure (mlečne) ili 30 grama tamne čokolade, 20 grama putera i pola kašičice ulja
Priprema:
Vanilu rasecite po dužini pa istružite srž. Na puter prosejte šećer u prahu i penasto ga izmiksujte. Dodajte so, limunovu koru, srž vanile, jaje i brašno pa umesite glatko testo.Rernu zagrejte na 180° C. Napunite testom špric za kolače sa zezdastim otvorom pa na pleh obložen masnim papirom istisnite talasasti keks kao na slici.
Pecite ih u rerni oko 12 minuta, dok lepo ne porumene. Izvadite ih i stavite sa papirom na rešetku za kolače da se hlade.Glazuru rastopite prema uputstvu na pakovanju (ili je pripremite sami), ulijte u kesicu za zamrzavanje namirnica, odsecite vrh pa istisnite čokoladne ukrase.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka