Sastojci za 30 komada:

  • šipka vanile
  • 220 g omekšalog putera
  • 300 g brašna
  • 90 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • kašičica rendane limunove kore
  • jaje
  • 50 g čokoladne 
  • glazure (mlečne) ili 30 grama tamne čokolade, 20 grama putera i pola kašičice ulja

Priprema:
Vanilu rasecite po dužini pa istružite srž. Na puter prosejte šećer u prahu i penasto ga izmiksujte. Dodajte so, limunovu koru, srž vanile, jaje i brašno pa umesite glatko testo.Rernu zagrejte na 180° C. Napunite testom špric za kolače sa zezdastim otvorom pa na pleh obložen masnim papirom istisnite talasasti keks kao na slici.

Pecite ih u rerni oko 12 minuta, dok lepo ne porumene. Izvadite ih i stavite sa papirom na rešetku za kolače da se hlade.Glazuru rastopite prema uputstvu na pakovanju (ili je pripremite sami), ulijte u kesicu za zamrzavanje namirnica, odsecite vrh pa istisnite čokoladne ukrase.

Marija Jakob