Sastojci za 40 komada:

  • 250 g sirovog marcipana
  • 75 g šećera u prahu
  • belance
  • 30 g brašna
  • 40 g oljuštenih, mlevenih badema
  • 20 g krokanta od lešnika
  • 50 g čokoladne glazure
  • zlatne šećerne perlice

Priprema:
Rernu zagrete na 180° C. Marcipan nasecite na kockice pa ga s ostalim sastojcima za testo umesite mikserom. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte u obliku tankog valjka, nasecite na parčad i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje.Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.

Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu vrećicu za zamrzavanje namirnica, odrežite vrh pa istisnite tačke na puslice. Na svaku tačku zalepite po perlicu. Ostavite da se čokolada stvrdne.

Marija Jakob