Sastojci za 40 komada:
- 250 g sirovog marcipana
- 75 g šećera u prahu
- belance
- 30 g brašna
- 40 g oljuštenih, mlevenih badema
- 20 g krokanta od lešnika
- 50 g čokoladne glazure
- zlatne šećerne perlice
Priprema:
Rernu zagrete na 180° C. Marcipan nasecite na kockice pa ga s ostalim sastojcima za testo umesite mikserom. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte u obliku tankog valjka, nasecite na parčad i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje.Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.
Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu vrećicu za zamrzavanje namirnica, odrežite vrh pa istisnite tačke na puslice. Na svaku tačku zalepite po perlicu. Ostavite da se čokolada stvrdne.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka