Sastojci za 40 komada:
- 250 g sirovog marcipana
- 75 g šećera u prahu
- belance
- 30 g brašna
- 40 g oljuštenih, mlevenih badema
- 20 g krokanta od lešnika
- 50 g čokoladne glazure
- zlatne šećerne perlice
Priprema:
Rernu zagrete na 180° C. Marcipan nasecite na kockice pa ga s ostalim sastojcima za testo umesite mikserom. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte u obliku tankog valjka, nasecite na parčad i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje.Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.
Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu vrećicu za zamrzavanje namirnica, odrežite vrh pa istisnite tačke na puslice. Na svaku tačku zalepite po perlicu. Ostavite da se čokolada stvrdne.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.