Sastojci za 20 kriški:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • vanilin šećer
  • 250 ml likera od jaja
  • 250 ml ulja
  • 150 g brašna
  • 150 g skrobnog brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 20 g kakaa u prahu
  • 25 g čokoladnih bombona u obliku zrna kafe

Za posipanje:

  • kašika šećera u prahu
  • 1/4 kašičice kakaa u prahu
  • malo seckane čokolade

Kalorije: 290

Vreme pripreme: 90 minuta

Priprema:
Rernu uključite da se zagreje na 175° C i namastite kalup za kuglof (ø 26 cm).U činiji razbijte jaja, dodajte šećer u prahu i vanilin šećer pa ih umutite da dobijete gustu penu.Potom umešajte liker i ulje. Posebno izmešajte brašno, prašak za pecivo i skrobno brašno, prosejte na penu od jaja pa sve zajedno dobro izmešajte. Polovinu smese ulijte u pripremljeni kalup, a u drugu polovinu umešajte kakao i bombončiće. Ulijte smesu za tamno testo u svetlu, pa viljuškom prođite kroz njih da dobijete mramorni uzorak.

Kolač pecite u rerni 60-70 minuta. Onda ga izvadite, ostavite da se hladi u kalupu 20 minuta. Iskrenite ga na rešetku za kolače da se ohladi do kraja. Pre posluživanja pospite ga šećerom u prahu, kakaom i seckanom čokoladom.

Marija Jakob