Sastojci za 20 kriški:
- 5 jaja
- 200 g šećera u prahu
- vanilin šećer
- 250 ml likera od jaja
- 250 ml ulja
- 150 g brašna
- 150 g skrobnog brašna
- kesica praška za pecivo
- 20 g kakaa u prahu
- 25 g čokoladnih bombona u obliku zrna kafe
Za posipanje:
- kašika šećera u prahu
- 1/4 kašičice kakaa u prahu
- malo seckane čokolade
Kalorije: 290
Vreme pripreme: 90 minuta
Priprema:
Rernu uključite da se zagreje na 175° C i namastite kalup za kuglof (ø 26 cm).U činiji razbijte jaja, dodajte šećer u prahu i vanilin šećer pa ih umutite da dobijete gustu penu.Potom umešajte liker i ulje. Posebno izmešajte brašno, prašak za pecivo i skrobno brašno, prosejte na penu od jaja pa sve zajedno dobro izmešajte. Polovinu smese ulijte u pripremljeni kalup, a u drugu polovinu umešajte kakao i bombončiće. Ulijte smesu za tamno testo u svetlu, pa viljuškom prođite kroz njih da dobijete mramorni uzorak.
Kolač pecite u rerni 60-70 minuta. Onda ga izvadite, ostavite da se hladi u kalupu 20 minuta. Iskrenite ga na rešetku za kolače da se ohladi do kraja. Pre posluživanja pospite ga šećerom u prahu, kakaom i seckanom čokoladom.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.