- Sastojci:
- 180 gr putera
- 200 gr šećera
- 50 gr kakao praha
- 140 gr brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 krupna jajeta
- 8 krupnih čokoladnih bombona
- Za ukrašavanje:
- 150 gr putera
- 300 gr prah-šećera
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1 kašika kakao praha
- ukrasna jestiva srca za dekoraciju
Priprema:
Ugrejte rernu na oko 180C stepeni.
U pleh za mafine postavite 8 papirnih korpica za pečenje.
Otopite puter u šerpici, ostavite ga da se malo ohladi.
U posudu za mućenje sipajte šećer, kakao prah, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i par puta na suvo promutite da se razbiju eventualne grudvice.
Sipajte otopljeni puter i jaja pa malo po malo mutite da dobijete ujednačenu masu.
Sipajte po malo testa u svaku korpicu. U svaku stavite čokoladnu bombonu (izaberite po ukusu, može biti punjena ili čak od bele čokolade!) pa malo pritisnite.
Sipajte ostatak mase tako da svaka bombona bude potpuno prekrivena testom.
Pecite dvadesetak minuta da testo dobro očvrsne. Ostavite mafine da se ohlade.
Umutite puter sa šećerom, dodajte vanilu i kad masa bude potpuno sjedinjena dodajte kakao puter.
Izmutite ujednačeno, sipajte u špric i ukrasite svaki mafin sipajući fil u obliku srca. U sredinu stavite i ukras u obliku srca po želji.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka