- Sastojci:
- 3 šolje ražanog brašna
- 2 šolje belog brašna
- 1 šolja ražanih pahuljica
- 1 šolja lanenog semena
- 1 šolja pečenog slanog suncokreta
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja piva
- 1 ravna kašika morske soli
Priprema:
U velikoj činiji izmešajte brašno, pahuljice i semenke.
U činiji za mešenje izmešajte jogurt, pivo, so i kvasac.
Dodajte suve sastojke polako i mutite srednjom brzinom desetak minuta.
Podmažite dva uska pleha pa testo sipajte ravnomerno u oba. Dobro zatvorite plastičnom folijom i ostavite da stoji preko noći, barem 12 časova.
Pre pečenja, testo ostavite na sobnoj temperaturi barem tri sata.
Odmotajte plastiku i pecite u prethodno zagrejanoj rerni (na oko 2 sata).
Hleb treba da dobro potamni.
Izvadite plehove na žicu i ostavite da se hlade oko pola sata, a onda pažljivo izvadite vekne i ostavite da se duže hlade (barem dva sata).
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka