• Sastojci:
  • 3 šolje ražanog brašna
  • 2 šolje belog brašna
  • 1 šolja ražanih pahuljica
  • 1 šolja lanenog semena
  • 1 šolja pečenog slanog suncokreta
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja piva
  • 1 ravna kašika morske soli

Priprema:

U velikoj činiji izmešajte brašno, pahuljice i semenke.

U činiji za mešenje izmešajte jogurt, pivo, so i kvasac.

Dodajte suve sastojke polako i mutite srednjom brzinom desetak minuta.

Podmažite dva uska pleha pa testo sipajte ravnomerno u oba. Dobro zatvorite plastičnom folijom i ostavite da stoji preko noći, barem 12 časova.

Pre pečenja, testo ostavite na sobnoj temperaturi barem tri sata.

Odmotajte plastiku i pecite u prethodno zagrejanoj rerni (na oko 2 sata).

Hleb treba da dobro potamni.

Izvadite plehove na žicu i ostavite da se hlade oko pola sata, a onda pažljivo izvadite vekne i ostavite da se duže hlade (barem dva sata).

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna