• Sastojci:
  • 200 gr putera
  • 100 gr prah šećera
  • 100 gr kristal šećera
  • 2 krupna jajeta
  • 1 vanil-šećer
  • 200 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 2 kruške
  • rendani ili kandirani đumbir

Priprema:

Ugrejati rernu na 160 C stepeni. Podmazati pleh ili tepsiju pa je obložiti peki-pairom, tako da bude 2 cm viši od ivica.

Umutite jaja i šećer da dobijete bledožutu masu, dodajte jaja i vanilin. (Napomena: možete koristiti i žuti šećer!)

Izmešajte u drugoj posudi brašno, kvasac u prahu i prašak za pecivo i dodajte na vrh noža soli.

Kruške oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na kockice. Đumbir po želji i ukusu naseckajte ili narendajte.

Izmešajte masu od jaja i šećera sa brašnom, dodajte kruške i đumbir.

Sipajte u pleh, poravnajte površinu i pecite oko sat vremena. Proverite čačkalicom da li je sredina lepo pečena.

Ostavite kolač u plehu da se ohladi.

Isecite parčiće kolača i svaki pospite prah-šećerom.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna