Ovo je gurmanski recept uz koji ćete ipak mršaviti, piše Lepa & Srećna.
- Sastojci:
- 6 komada piletine
- 200 gr pirinča
- biber i so
- đumbir
- ljuta papričica
- soja sos
- kečap
- ulje
Priprema:
Na dno pleha postavite peki-papir i poređajte parčiće piletine.
Izaberite komade po ukusu - to može biti i belo meso, ali je bolje da uzmete karabatak jer je nešto masniji i ukusniji.
Piletina se peče bez začina i masnoće, na temperaturi od oko 200C stepeni. Biće gotova za oko 45 minuta, ali proveravajte s vremena na vreme.
Skuvajte prebran i opran pirinač u dosta vode.
Ocedite ga i izmešajte sa malo ulja. U prvi mah deluje paradoksalno, ali istraživanja su pokazala da pirinač kojem je dodata masnoća daleko manje goji!
Pečenu piletinu očistite od kostiju, usitnite meso po ukusu.
Izmešajte bareni pirinač sa piletinom, dodajte malo soja sosa radi slanog ukusa.
Kečap u sebi već sadrži so, šećer i razne dodatke za bolji ukus, pa budite štedljivi s njim.
Na kraju doterajte ukus po želji dodajući beli luk i đumbir (može i u prahu). Ako volite, dodajte i malo ljute papričice.
Recept: Kika K.
Izvor: L. L. S.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka