- Sastojci:
- Za koru
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 5 kašika brašna
- 0,5 kesice praška za pecivo
- 700 ml kompota od višanja
- Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 400 ml pavlake za šlag
- 1kašičica cimeta
Priprema:
Umutite žumanca i šećer.
Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter.
Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali.
Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje.
Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta.
Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.
GLAZURA
U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje.
Kada se čokolada otopi dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit.
Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.
Izvor: Kuhari
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka