• Sastojci:
  • Za koru
  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • 5 kašika brašna
  • 0,5 kesice praška za pecivo
  • 700 ml kompota od višanja
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 400 ml pavlake za šlag
  • 1kašičica cimeta

Priprema:

Umutite žumanca i šećer.

Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter.

Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali.

Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje.

Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta.

Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.

GLAZURA

U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje.

Kada se čokolada otopi dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit.

Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.

Izvor: Kuhari