• Sastojci:
  • 1 kg hobotnice
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 300 gr paradajza
  • 2 kašike paradajza u tubi
  • 100 ml belog vina
  • 500 gr makarona
  • so i biber

Priprema:

Hobotnicu kuvajte dvadesetak minuta u malo vode. 

Ocedite i iseckajte na komadiće (vodu od kuvanja sačuvajte).

Izdinstajte luk na malo ulja da postane staklast pa dodajte seckanu hobotnicu i dinstajte desetak minuta.

Oljuštite i iseckajte paradajz (može i iz konzerve ili zamrznut), pa ga dodajte u meso hobotnice.

Dodajte i paradajz pire iz tube, vino, lorber i oko 300 ml vode. U zavisnosti od vašeg ukusa i toga koliko volite miris hobotnice, možete ovde pomešati vodu u kojoj se kuvala.

Kuvajte sve oko 40 minuta, pa probajte da li je meso mekano.

Dodajte i pastu i kuvajte još desetak minuta da se sve lepo sjedini - ovo važi ako je pasta sveža. Ako je sušena, najbolje je da je skuvate odvojeno i dodate jelu pred kraj. 

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna