• Sastojci:
  • Za biskvit:
  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 25 g kakaa
  • 2 kašike gustina
  • 180 g crne čokolade
  • 100 g lešnika
  • 100 g badema
  • 2 kašike vruće vode
  • Za krem:
  • 100 g čokolade
  • 130 g maslaca
  • 3 kašike krema od lešnika
  • 50 g mlevenog lešnika

Priprema:

Prvo uključite rernu da se ugreje na 190 stepeni. Pleh koji ćete da koristite za pečenje obložite pek papirom.

U jednu posudu odvojte jaje, žumanca i belanca. Belanca umutite u čvrst sneg, a žumanca umutite sa šećerom dok se ne dobije lepa kremasta smesa.

Zatim otopite čokoladu na pari. U nju dodajte kakao i gustin. Lešnike i bademe malo ispecite, pa ih u blenderu malo iseckajte i dodajte u ovu smesu. Mutite mikserom dok se ne sjednini i postane lep krem. U to zatim dodajte vruću vodu. Kad se sve lepo sjedini sklonite mikser i lagano špatulom u taj čokoladni krem dodajte umućena belanca i polagano mešajte dok se ne dobije lepa kremasta smesa.

Tu smesu prespite na papir za pečenje. Potom stavite u rernu da se peče oko 15 minuta. Kad je smesa pečena pospite je sa kakaom, pa ga uvijte u vlažnu krpu. Ostavite da se ohladi.

Polako razvijte i nafilujte kremom od otopljene čokolade umućene s maslacem i kremom, uz dodatak mlevenog lešnika.

Odozgo narendajte malo čokolade crne i bele ili dekorište po svom ukusu.

Izvor: Stvar ukusa