- Sastojci za koru:
- 6 belanaca
- 5 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 150 ml mleka
- Krem:
- 800 ml mleka
- 6 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 250 gr margarina ili maslaca
- 100 gr šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- Zamena: pavlaka za šlag ili 2 kesice šlaga u prahu
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Umutiti belanca sa 5 kašika šećera da se dobije gusta i sjajna pena.
Dodati zatim brašno i umešti sve zajedno da nema grudvica.
U pleh dimenzija 30 x 20 cm staviti papir za pečenje pa istresti belanca i poravnati.
Staviti da se peče izmedju 15 i 20 minuta zavisno od rerne i struje. Dok se kora peče pripremamo fil.
Žumancima dodati preostali šećer i brašno pa naliti malo hladnog mleka i dobro izmešati, opet da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti da provri za zakuvati razmućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.
Skuvan “puding” prebaciti u drugu posudu, veću i prekriti folijom ili kesom.
Ostaviti da se ohladi. Pečenu koru izvaditi sa papirom iz pleha, ostaviti minut-dva da se prohladi pa skinuti papir i vratiti koru u pleh.
Preliti koru odmah sa 150ml mleka i ostaviti da kora upije i ohladi se.
Kada su se i fil i kora ohladili umutiti penasto omekšali margarin sa šećerom u prahu. Izmutiti malo fil pa dodati pola margarina ili maslaca pa sve umutiti zajedno. Dodati zatim ostatak i sve sjediniti. Koru staviti na tacnu pa naneti ceo fil i poravnati.
Umutiti slatku pavlaku pa i nju naneti na kolač. Ostaviti da se dobro ohladi pa ledene šnite poslužiti.
Izvor: Domaći recepti