• Sastojci za koru:
  • 6 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 150 ml mleka
  • Krem:
  • 800 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 250 gr margarina ili maslaca
  • 100 gr šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • Zamena: pavlaka za šlag ili 2 kesice šlaga u prahu

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Umutiti belanca sa 5 kašika šećera da se dobije gusta i sjajna pena.

Dodati zatim brašno i umešti sve zajedno da nema grudvica.

U pleh dimenzija 30 x 20 cm staviti papir za pečenje pa istresti belanca i poravnati.

Staviti da se peče izmedju 15 i 20 minuta zavisno od rerne i struje. Dok se kora peče pripremamo fil.

Žumancima dodati preostali šećer i brašno pa naliti malo hladnog mleka i dobro izmešati, opet da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da provri za zakuvati razmućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.

Skuvan “puding” prebaciti u drugu posudu, veću i prekriti folijom ili kesom.

Ostaviti da se ohladi. Pečenu koru izvaditi sa papirom iz pleha, ostaviti minut-dva da se prohladi pa skinuti papir i vratiti koru u pleh.

Preliti koru odmah sa 150ml mleka i ostaviti da kora upije i ohladi se.

Kada su se i fil i kora ohladili umutiti penasto omekšali margarin sa šećerom u prahu. Izmutiti malo fil pa dodati pola margarina ili maslaca pa sve umutiti zajedno. Dodati zatim ostatak i sve sjediniti. Koru staviti na tacnu pa naneti ceo fil i poravnati.

Umutiti slatku pavlaku pa i nju naneti na kolač. Ostaviti da se dobro ohladi pa ledene šnite poslužiti.

Izvor: Domaći recepti