Sastojci:
- 280 g keksa
- 100 g maslaca
- 1 kašičica cimeta
- 2 kesice vanilin-šećera
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1-2 kašike prošeka
PROČITAJTE JOŠ: RIŽOTO OD BUNDEVE I KREM-SIRA: pripremite specijalitet s pirinčem na potpuno drugačiji način (RECEPT)
Fil:
- 200 g pirea od bundeve
- 2 kašičice rendane pomorandžine kore
- 1 kašičica rendanog đumbira
- 1 prstohvat karanfilića u prahu
- 40 g mlevenih badema
- 300 g maskarponea ili krem-sira
- 1 pakovanje parfe-krema (+ 5 dl mleka)
Priprema: Keks usitnite u seckalici, dodajte omekšali maslac, cimet, vanilin-šećer, đumbir i prošek. Smesu dobro izmešajte, pa je rukama utisnite na dno okruglog kalupa za tortu i stavite u frižider na jedan sat. Pire od bundeve pomešajte s pomorandžinom korom, đumbirom, karanfilićem, bademom i sirom. Smesu izmešajte i ujednačite. Izručite parfe u prahu, pomešajte s mlekom i mutite mikserom dva minuta. Dodajte fil od bundeve i sira, pa nastavite da mutite još dva minuta. Ovim filom prekrijte ohlađenu podlogu za tortu.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka