Sastojci:  

  • 280 g keksa
  • 100 g maslaca
  • 1 kašičica cimeta 
  • 2 kesice vanilin-šećera 
  • 1 kašičica rendanog đumbira 
  • 1-2 kašike prošeka

PROČITAJTE JOŠ: RIŽOTO OD BUNDEVE I KREM-SIRA: pripremite specijalitet s pirinčem na potpuno drugačiji način (RECEPT)

    Fil: 

    • 200 g pirea od bundeve 
    • 2 kašičice rendane pomorandžine kore 
    • 1 kašičica rendanog đumbira 
    • 1 prstohvat karanfilića u prahu 
    • 40 g mlevenih badema 
    • 300 g maskarponea ili krem-sira
    • 1 pakovanje parfe-krema (+ 5 dl mleka)

    Priprema: Keks usitnite u seckalici, dodajte omekšali maslac, cimet, vanilin-šećer, đumbir i prošek. Smesu dobro izmešajte, pa je rukama utisnite na dno okruglog kalupa za tortu i stavite u frižider na jedan sat. Pire od bundeve pomešajte s pomorandžinom korom, đumbirom, karanfilićem, bademom i sirom. Smesu izmešajte i ujednačite. Izručite parfe u prahu, pomešajte s mlekom i mutite mikserom dva minuta. Dodajte fil od bundeve i sira, pa nastavite da mutite još dva minuta. Ovim filom prekrijte ohlađenu podlogu za tortu.

    PROČITAJTE JOŠ: BRZA BELA KOKOS PITA ZA NESTRPLJIVE: služite kao kocke, šnite ili štangle (RECEPT)

    Izvor: Lepa & Srećna