Dekorativni i pogodni za aranžiranje na svečanom stolu, slani rolati su uvek na kulinarskom repertoaru modernih domaćica, piše Lepa & Srećna.

Njihova prednost je u tome što možete da isečete tako tanko da budu spremni baš za "jedan zalogaj", a pravo umeće je da se u tom režnju nađe bogatstvo ukusa koji se lepo slažu.

Dobar rolat je onaj posle kojeg biste uvek rado pojeli još jedno parče, ali ste isto tako raspoloženi da pređete i na glavna jela.

Veoma je važan i lep izgled rolata - uske rolate secite obavezno na nešto deblje komade i potrudite se da ivica noža prolazi dijagonalno. Tako ćete dobiti zgodne parčiće kojima će se gosti lako služiti čak i prstima.

Ako pripremate nešto šire, kremaste rolate koji se moraju jesti viljuškom, slobodno ih isecite na tanje šnite i dodajte garnirung u vidu sveže, blago začinjene salate.

Čak i ako niste vični pripremi testa, među našim receptima pronaći ćete nešto po svom ukusu: rolate od mesa, oblandi, jaja... kliknite na sliku i izaberite najlepše recepte!