Sastojci:

  • 500 g šećera
  • 2 dl vode
  • 250 g margarina
  • 200 g čokolade
  • 1/2 dl ruma ili malo ekstrakta
  • 500 g mlevenog keksa 
  • 500-700 g kesten-pirea

PROČITAJTE JOŠ: ČOKOLADNE BOMBICE: slatkiš koji se ne peče

Gazura:

  • 150 g čokolade
  • 4,5 kašike ulja

Priprema:

Dno i stranice srednjeg pleha obložite folijom. Sastojke (sem kestena) podelite na dva jednaka dela. Polovinu šećera, vode, margarina i čokolade stavite na laganu vatru da prokuvaju i da se svi sastojci otope. U vruće dodajte polovinu ruma (ili malo ekstrakta) i polovinu mlevenog keksa, pa dobro izmešajte da se sve poveže. Stavite smesu na dno pripremljenog pleha. Preko ove podloge rasporedite sav kesten-pire. Napravite još jednu količinu smese od keksa i sipajte preko kestena. Ostavite da se prohladi i prelijte glazurom od čokolade (na tihoj vatri otopite čokoladu s uljem).

Savet:

Biće vam lakše da postavite podlogu u pleh ako nakvasite ruke

Izvor: Lepa i Srećna