Sastojci:
- 500 g šećera
- 2 dl vode
- 250 g margarina
- 200 g čokolade
- 1/2 dl ruma ili malo ekstrakta
- 500 g mlevenog keksa
- 500-700 g kesten-pirea
PROČITAJTE JOŠ: ČOKOLADNE BOMBICE: slatkiš koji se ne peče
Gazura:
- 150 g čokolade
- 4,5 kašike ulja
Priprema:
Dno i stranice srednjeg pleha obložite folijom. Sastojke (sem kestena) podelite na dva jednaka dela. Polovinu šećera, vode, margarina i čokolade stavite na laganu vatru da prokuvaju i da se svi sastojci otope. U vruće dodajte polovinu ruma (ili malo ekstrakta) i polovinu mlevenog keksa, pa dobro izmešajte da se sve poveže. Stavite smesu na dno pripremljenog pleha. Preko ove podloge rasporedite sav kesten-pire. Napravite još jednu količinu smese od keksa i sipajte preko kestena. Ostavite da se prohladi i prelijte glazurom od čokolade (na tihoj vatri otopite čokoladu s uljem).
Savet:
Biće vam lakše da postavite podlogu u pleh ako nakvasite ruke
Izvor: Lepa i Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.