Sastojci:

  • 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
  • 1/2 šolje brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 3/4 šolje ulja
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica vanile
  • 2 šolje oljuštenih i na kriškice isečenih jabuka
  • 1/2 šolje iseckanih oraha

*šolja =250 ml

PROČITAJTE JOŠ: Omiljeni jesenji slatkiš: recept za kesten praline

Priprema:

Tepsiju prečnika oko 23 cm premazati uljem i posuti brašnom. Rernu zagrejati na 180 stepeni. U posudu sa smeđim šećerom dodati ulje i viljuškom ih pomešati da se šećer navlaži, a zatim mutiti mikserom nekoliko minuta. Dodati jaja i vanilu i nastaviti mutiti dok smesa ne postane kremasta. U drugu posudu prosejati brašno, so, cimet i sodu bikarbonu. Suve sastojke dodati vlažnim i promešati dok se ne povežu. Dodati kriške jabuka i orahe.

Izlijte u pripremljenu tepsiju i pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji pre nego što ga izvadite.

Tekst: Behati

Izvor: Coolinarika