Sastojci:
- 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 3/4 šolje ulja
- 1 šolja smeđeg šećera
- 2 jajeta
- 1 kašičica vanile
- 2 šolje oljuštenih i na kriškice isečenih jabuka
- 1/2 šolje iseckanih oraha
*šolja =250 ml
PROČITAJTE JOŠ: Omiljeni jesenji slatkiš: recept za kesten praline
Priprema:
Tepsiju prečnika oko 23 cm premazati uljem i posuti brašnom. Rernu zagrejati na 180 stepeni. U posudu sa smeđim šećerom dodati ulje i viljuškom ih pomešati da se šećer navlaži, a zatim mutiti mikserom nekoliko minuta. Dodati jaja i vanilu i nastaviti mutiti dok smesa ne postane kremasta. U drugu posudu prosejati brašno, so, cimet i sodu bikarbonu. Suve sastojke dodati vlažnim i promešati dok se ne povežu. Dodati kriške jabuka i orahe.
Izlijte u pripremljenu tepsiju i pecite oko 45 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji pre nego što ga izvadite.
Tekst: Behati
Izvor: Coolinarika
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka