Sastojci:
- 250 g šećera
- 1 šoljica vode
- 125 g margarina
- 100 g mlevenog keksa
- 75 g oraha
- 50 g čokolade
Punjenje:
- 150 g pasiranog
- kestena
- 50 g prah-šećera
- 50 g oraha
- 1 kašika ruma
Glazura
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Skuvajte sirup od šećera i vode, pa kad provri, kuvajte još tri minuta. Sklonite s vatre, dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi, a zatim dodajte ostale sastojke: mlevene orahe, keks i na kraju izlomljene kockice čokolade. Sve lepo izmešajte, i kad se smesa prohladi, rastanjite je preko folije. Za punjenje izmešajte kesten, prah-šećer, umućen margarin i mlevene orahe, dodajte rum i sve stavite u špric s okruglim nastavkom.
Duž ivice razvijene kore istisnite punjenje od kestena kao traku. Pomoću folije podignite ivicu čokoladne smese i prebacite je preko trake od kestena, kao kad zavijate rolat. Blago pritisnite da obuhvati fil od kestena i prstima, ako ima potrebe, zatvorite ivicu. Rolat dodatno prelijte glazurom od čokolade otopljene s uljem i ostavite na foliji dok se čokolada ne stegne. Zatim ga prebacite na poslužavnik i još malo rahladite u frižideru. Tek kada bude sasvim hladan, isecite ga na kockice, pa svaku stavite u papirnu korpicu. Ukrasite po želji.
Pročitajte još: ČOKOLADNE BOMBICE: slatkiš koji se ne peče
Savet!
U čokoladnu smesu možete dodati kašičicu kakaoa da dobijete tamniju boju i da kontrast s punjenjem bude izraženiji
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka