Sastojci:
- 1 šoljica integralnog ili brašno od spelte
- 1/2 šoljice pirinčanog brašna
- 1/4 kašičice morske soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šoljice naseckanih oraha ili prženih lešnika
- 100 g čokolade sa 70% kakaa (može i ona od pomorandže)
- 1/2 šoljice agavinog ili javorovog sirupa
- 1/3 šoljica hladno ceđenog suncokretovog ulja
- 1 kašičica limunove korice
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika sveže isceđenog soka od pomorandže
- 1 kašičica vanilin šećera ili ekstrakta vanile
PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE ČOKOLADNE TORTE: recepti, dekoracija, saveti
Priprema:
Pećnicu zagrejati na 180. U posudi izmešajte brašno, so, prašak za pecivo orahe i naseckanu čokoladu. U drugoj posudi izmešajte preostale “mokre” sastojke. Mokre sastojke dodati suvim i dobro izmešati kašikom.
Veliki lim prekriti papirom za pečenje i kašičicom ili još bolje kašikom za sladoled, nanositi podednake količine testa. Ostavite oko 2 cm razmaka među keksima.
Peći na srednjoj rešetki 12-15 minuta. Ostaviti ih da se ohlade u rerni. Nemojte da ih služite tople jer će Vam se raspasti! Možete ih čuvati u limenoj kutiji za kekse, mogu da budu dobri danima.
Izvor: Coolinarika
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka