Sastojci:

  • 1 šoljica integralnog ili brašno od spelte
  • 1/2 šoljice pirinčanog brašna
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo 
  • 1/2 šoljice naseckanih oraha ili prženih lešnika
  • 100 g čokolade sa 70% kakaa (može i ona od pomorandže)
  • 1/2 šoljice agavinog ili javorovog sirupa
  • 1/3 šoljica hladno ceđenog suncokretovog ulja
  • 1 kašičica limunove korice
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od pomorandže
  • 1 kašičica vanilin šećera ili ekstrakta vanile

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE ČOKOLADNE TORTE: recepti, dekoracija, saveti

Priprema:

Pećnicu zagrejati na 180. U posudi izmešajte brašno, so, prašak za pecivo orahe i naseckanu čokoladu. U drugoj posudi izmešajte preostale “mokre” sastojke. Mokre sastojke dodati suvim i dobro izmešati kašikom. 

Veliki lim prekriti papirom za pečenje i kašičicom ili još bolje kašikom za sladoled, nanositi podednake količine testa. Ostavite oko 2 cm razmaka među keksima.

Peći na srednjoj rešetki 12-15 minuta. Ostaviti ih da se ohlade u rerni. Nemojte da ih služite tople jer će Vam se raspasti! Možete ih čuvati u limenoj kutiji za kekse, mogu da budu dobri danima.

Izvor: Coolinarika