Svi znamo recept za kolač sa mlekom, takozvani koh, ali sada vam donosimo recept za koh sa malim preokretom! Pirinač natopljen mlekom u kombinaciji sa čokoladom i suvim grožđem stvara pravu harmoniju ukusa, piše Lepa & srećna.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 g pirinča
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 100 d suvog grožđa
- 2 kesice vanilin-šećera
- malo sode bikarbone
Priprema:
Tri četvrtine litra mleka stavite da se greje, pa dodajte i pirinač da se kuva. Mešajte i dolivajte mleko po potrebi, dok se pirinač ne skuva. Pred kraj sipajte šećer da se rastopi. Skuvan pirinač ohladite. U pirinač umešajte žumanca, suvo grožđe, vanilin-šećer i malo sode bikarbone. Belanca posebno umutite u čvrst sneg i polako umešajte u pirinač. Pleh dobro podmažite i pospite brašnom. Sipajte pirinač i pecite na 200 stepeni dok malo ne porumeni. Po želji, mestimično poprskajte topingom od čokolade.
PROČITAJTE JOŠ:
Recepte piše Milja Lukić
Izvor: Lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.