• Sastojci:
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 300 gr šljiva
  • 300 gr jabuka
  • 150 gr šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 40 gr putera
  • rum

Priprema:

Pospite šećer po dnu pleha, pa poređajte voće: red šljiva očišćenih od koštica (okrenite tako da sredina voćke leži na šećeru), red kriški od jabuka (ko voli, može da ih prethodno oljušti.

Pospite vanilin-šećer po voću, poprskajte ga rumom i začinite grudvicama putera tu i tamo.

Razvucite lisnato testo tako da prekrije voće i da malo testa zavučete i sa stane, uz ivicu pleha.

Pecite između 30 i 40 minuta, na temperaturi od 200C i povremeno proveravajte da li se testo ravnomerno peče. Kad testo bude pečeno, izvadite pleh i ostavite kolač da se ohladi tek da ne bude vreo.

Ako želite ga služite toplog, isecite pažljivo kocke i poslužite posuto sokom koji će voće pusititi. Ostatak ostavite da se ohladi pa prevrnite na veći i dublji pleh, isecite na kocke i spremite u frižider.

Recepte piše: K. I.

Izvor: Lisa

RECEPTI SA ŠLJIVAMA