Sastojci:

Za fil:

  • 200g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 250g margarina
  • 2 kesice vanilin šećer
  • 150g mlevenog keksa
  • 150g čokolada za kuvanje

Za koru:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1,5 kašika ulja
  • 3 kašike oraha
  • 2 kašike brašna
  • 0,5 kesice praška za pecivo
  • 1 kašika kakao praha

I još:

  • 150g jafa keksa
  • 100 gr piškota
  • 2 dl soka od narandže
  • 2 kesice šlaga

Skuvajte puding za fil: razmutite tri pudinga od vanile i dve kašike brašna u malo hladnog mleka. Preostalo mleko sa 200g šećera i vanilin šećerom stavite da provri, pa dodajte puding i skuvajte gust krem. Gotov puding od vanile ostavite da se ohladi.

PROČITAJTE JOŠ: Najlepša torta za Uskrs: kolibri torta sa bananama i ananasom po receptu Džejmija Olivera (RECEPT, USKRS)

Za koru, razdvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg sa 3 kašike šećera. Posebno umutite žumanca sa uljem, mlevenim orasima, kakaom, brašnom i praškom za pecivo da nema grudvica, pa pažljivo spojite ove dve smese. Smesu za koru naspite u podmazan okrugao kalup prečnika 28 cm i pecite je u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Kad se puding od vanile ohladio nastavite pripremu fila. Razmekšan margarin penasto umutite mikserom (ako volite slađe torte možete u margarin dodati 50-100g šećera u prahu) pa ga spojite sa ohlađenim pudingom i dobro umutite da se fil izjednači. Fil od vanile podelite na tri dela pa u jedan deo dodajte 150g mlevenog keksa i promešajte da se fil izjednači, u drugi deo dodajte 150g rastopljene čokolade i promešajte, a treći deo ostavite samo od vanile.

Bingo tortu složite u kalupu u kom ste ispekli koru na sledeći način: gotovu ohladjenu koru poprskajte gaziranim sokom od narandže, preko kore premažite fil sa keksom, pa preko njega složite jafa keks samo provučen kroz sok od narandže tako da je čokoladni deo okrenut ka filu sa keksom. Preko jafa keksa premažite čokoladni fil, pa preko njega složite piškote provučene kroz sok od narandže. Piškote premažite filom od vanile, prekrite složenu bingo tortu folijom i ostavite je u frižider bar 12h da se dobro ohladi i poveže. Gotovu bingo tortu ukrasite umućenim šlagom, isecite je na parčad i poslužite.

Izvor: Erecepti