Sastojci:
- 250 g brašna
- 40 g putera
- kašika kakaoa
- kašicica cimeta
- malo soli
- 2 žumanceta
- 30 g šecera
- ½ kockice kvasca
- 1,25 dl mleka
- ulje za prženje
- 200 g cokolade za kuvanje
- 80 g seckanih oraha
Priprema:
1. Brašno, puter, kakao, cimet, so, žumance i šecer umutite u jednoj posudi. Izmrvite kvasac pa ga rastvorite u mlakom mleku i dodajte u testo. Umesite i ostavite pola sata da testo nadođe.
2. Testo premesite na brašnjavoj površini i razvucite na debljinu od 1 cm. Izvadite modlom 20 krugova precnika 7 cm. Na njima napravite modlom rupe prečnika 2,5 cm pa krugove ostavite još 25 minuta da nadolaze.
3. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i pržite krofne sa obe strane dok ne porumene. Ocedite ih od ulja na kuhinjskom ubrusu. Izlomite cokoladu pa je na pari rastopite i prelijte krofne. Ukrasite ih orasima.
Izvor: Lisa/Moj stan
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.