Sastojci: 

  • 250 g brašna 
  • 40 g putera 
  • kašika kakaoa 
  • kašicica cimeta 
  • malo soli 
  • 2 žumanceta 
  • 30 g šecera 
  • ½ kockice kvasca 
  • 1,25 dl mleka 
  • ulje za prženje 
  • 200 g cokolade za kuvanje 
  • 80 g seckanih oraha 

Priprema: 

1. Brašno, puter, kakao, cimet, so, žumance i šecer umutite u jednoj posudi. Izmrvite kvasac pa ga rastvorite u mlakom mleku i dodajte u testo. Umesite i ostavite pola sata da testo nadođe. 

2. Testo premesite na brašnjavoj površini i razvucite na debljinu od 1 cm. Izvadite modlom 20 krugova precnika 7 cm. Na njima napravite modlom rupe prečnika 2,5 cm pa krugove ostavite još 25 minuta da nadolaze. 

3. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i pržite krofne sa obe strane dok ne porumene. Ocedite ih od ulja na kuhinjskom ubrusu. Izlomite cokoladu pa je na pari rastopite i prelijte krofne. Ukrasite ih orasima.   

Izvor: Lisa/Moj stan