Sastojci:
Kora:
- 150 g čokolade
- 150 g maslaca
- 150 g šećera
- 6 žumanaca
- 150 g brašna
- 20 g kakao praha
- 6 belanaca
Glazura:
- 60 g kakao praha
- 150 ml tople vode
- 300 g čokolade
- 150 g šećera
- 100 ml slatke pavlake
Ukras:
- 80 g bele čokolade
- prah šećer
- kakao
Još:
- marmelada od kajsija
Priprema:
Otopite na pari čokoladu i maslac. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu i dobro i dugo mešajte. Pomešajte i prosejte brašno i kakao, umutite posebno sneg od belanaca. U umućena žumanca postepeno i naizmenično dodajte brašno I kakao, pa na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca. Smesu sipajte u podmazan I pobrašnjen pleh i pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ohlađenu koru presecite vodoravno, pa oba dela slepite pomoću marmelade. Za glazuru otopite kakao u vodi na blagoj vatri, dodajte usitnjenu čokoladu, šećer i pavlaku, i mešajte dok se ne dobije gusta glatka masa. Prelijte dok je toplo preko torte. Kao dekoraciju otopite čokoladu pa je izlijte u hladan pleh. Kad se ohladi, sastružite je nožem. Gotovu tortu pospite smesom kakaa i prah šećera pa pospite strugotinama bele čokolade.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.