Sastojci:
- glavica crnog luka
- 250 g šargarepe
- veza peršuna
- 75 g dimljene slanine
- jaje
- so
- 150 g brašna
- 2,5 dl mleka
- struk praziluka
- malo ulja
Fil:
- 400 g krem-sira
Priprema:
Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko, i napravite testo za palačinke. Masu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom i dekorišite po želji.
Vreme pripreme: 50 minuta
Napomena: Trebalo bi da dobijete minimalno osam palačinki (po četiri od obe vrste), a maksimalno dvanaest.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.