Sastojci:

  • 10 belanaca 
  • 250 g šećera 
  • kašika sirćeta

Fil:

  • 10 žumanaca 
  • 1/2 l mleka 
  • 3 pune kašike brašna 
  • 150 g šećera 
  • 250 g margarina 
  • 2 kesice šlaga 
  • 150 g mlevenog keksa 
  • 100 g čokolade 
  • 10 čokoladnih bananica 
  • kesica šlaga (odozgo) 

Priprema:

Umutite  belanca sa šećerom i sirćetom u čvrst sneg. Pleh podmažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sušite 45 minuta na 150 stepeni. Za fil umutite žumanca s mlekom, dodajte brašno i šećer, i kuvajte na pari dok se ne zgusne. 

VIŠE: Obradujte mališane: napravite sami domaće krem bananice (RECEPT)

Skinite s vatre i prohladite, pa dodajte umućene margarin i šlag (odvojeno ih umutite). Podelite na dva dela. U prvi deo stavite  keks i otopljenu čokoladu. U drugi deo stavite čokoladne bananice. Preko gotove kore ređajte prvo tamni fil, zatim žuti i tortu premažite umućenim šlagom. 

Izvor: Lisa