Sastojci:
- 10 belanaca
- 250 g šećera
- kašika sirćeta
Fil:
- 10 žumanaca
- 1/2 l mleka
- 3 pune kašike brašna
- 150 g šećera
- 250 g margarina
- 2 kesice šlaga
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g čokolade
- 10 čokoladnih bananica
- kesica šlaga (odozgo)
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i sirćetom u čvrst sneg. Pleh podmažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sušite 45 minuta na 150 stepeni. Za fil umutite žumanca s mlekom, dodajte brašno i šećer, i kuvajte na pari dok se ne zgusne.
Skinite s vatre i prohladite, pa dodajte umućene margarin i šlag (odvojeno ih umutite). Podelite na dva dela. U prvi deo stavite keks i otopljenu čokoladu. U drugi deo stavite čokoladne bananice. Preko gotove kore ređajte prvo tamni fil, zatim žuti i tortu premažite umućenim šlagom.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.