Ako uživate u hrani, volite da jedete slatkiše, a ne volite da kuvate - ovo je recept za vas!

Sastojci:

  • 2 limuna
  • 45g kristal šećer
  • 3 kašike kristal šećera
  • 3 grančice sveže nane
  • 3/4 šolje vode
  • 225g maskarpone sira
  • 225g rikota sira
  • 1 i po šolja slatke pavlake
  • 5 šolja malina
  • 2 pakovanja piškota

Priprema:

Koristeći spravu za ljuštenje povrća uklonite koru sa 1 limuna i prebacite je u tiganj. Odmah narendajte i koru drugog limuna i sačuvajte. Iscedite 1/4 čaše soka od limuna u šerpu. Dodajte 1/3 šolje šećera, nanu i vodu. Dovesti do ključanja i krčkati 1 minut. Skloniti sa vatre, neka se ohladi u potpunosti, a zatim izbaciti koru limuna i nanu. Koristeći električni mikser, umutiti maskarpone, rikotu, preostalu limunovu koru i preostalih 3 kašike šećera u velikoj posudi dok ne postane glatko. Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajte slatku pavlaku.

VIŠE: Snežna torta od maskarpone sira i kokosovog mleka

Povećajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte maline u dobijeni fil i nežno promešajte da se ne bi raspale. Pleh obložite piškotama, a zatim ih prelijte sokom od limuna. Preko stavite fil, pa ponovite postupak sa preostalim piškotama i filom. Stavite u frižider da se stegne.

Izvor: Stvar ukusa