Ako uživate u hrani, volite da jedete slatkiše, a ne volite da kuvate - ovo je recept za vas!
Sastojci:
- 2 limuna
- 45g kristal šećer
- 3 kašike kristal šećera
- 3 grančice sveže nane
- 3/4 šolje vode
- 225g maskarpone sira
- 225g rikota sira
- 1 i po šolja slatke pavlake
- 5 šolja malina
- 2 pakovanja piškota
Priprema:
Koristeći spravu za ljuštenje povrća uklonite koru sa 1 limuna i prebacite je u tiganj. Odmah narendajte i koru drugog limuna i sačuvajte. Iscedite 1/4 čaše soka od limuna u šerpu. Dodajte 1/3 šolje šećera, nanu i vodu. Dovesti do ključanja i krčkati 1 minut. Skloniti sa vatre, neka se ohladi u potpunosti, a zatim izbaciti koru limuna i nanu. Koristeći električni mikser, umutiti maskarpone, rikotu, preostalu limunovu koru i preostalih 3 kašike šećera u velikoj posudi dok ne postane glatko. Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajte slatku pavlaku.
VIŠE: Snežna torta od maskarpone sira i kokosovog mleka
Povećajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte maline u dobijeni fil i nežno promešajte da se ne bi raspale. Pleh obložite piškotama, a zatim ih prelijte sokom od limuna. Preko stavite fil, pa ponovite postupak sa preostalim piškotama i filom. Stavite u frižider da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka