Otkrivmo male tajne velikih kulinarskih masjtora.

1. Kako da izaberete sočan limun? 

Kada uzmete limun u ruku, on mora da bude čvrst i težak za svoju veličinu. Kora bi trebalo da mu bude svetlo-žuta, a najsočniji su oni čija je kora tanka. Po pravilu, limun sa debelom korom ima malo soka. Nikako ne birajte limunove sa izrazito reljefnom površinom.

VIŠE: Saveti za uredan dom: ovih 10 stvari smo ceo život čistili pogrešno

2. Kako da očistite zagorelu šerpu? 

Zagorela šerpa ili tiganj su noćna mora za sve domaćice. Zato smo mi tu, da vam pomognemo u nevolji. 

Pospite sodu bikarbonu po celom zagorelom dnu i dodajte malo vode, taman da pokrije dno. Ostavite ga da odstoji nekoliko sati i uverićete se koliko će čišćenje biti lakše.

VIŠE: 3 recepta za čišćenje zagorele šerpe

3. Koji je najbolji način da razbijete jaje? 

Svako ko želi da razbije jaje, to čini od činiju u koju želi da da stavi. Tada se ljuska sva izdrobi na sitne parčiće, koji ponekad završe u smaom jajetu.  

Da biste to izbegli, jaje razbijte o ravnu površinu! 

4. Kako da sprečite očišćene krompire da potamne? 

Ovo se dešava svakoj domaćici, pa i ponekom kuvaru. Sve što je potrebno jeste da ih očišćene stavite u posudu sa vodom, koju ćete ostaviti u frižideru. Ako su potpuno potopljeni u vodu, nemojte brinuti da će potamneti.

VIŠE: 3 najčešće greške koje pravimo prilikom pripreme krompira

5. Kako da vam daska na kojoj sečete ne miriše na luk? 

Ukoliko osetite da se daska na kojoj sečete luk oseća, nemojte je bacati. Postoji jednostavno rešenje. Posolite je, presecite jedan limun na četvrtine i sa svakom istrlajte dasku. S vremena na vreme, pomalo ga i cedite direktno na nju. 

Ostavite je tako da odstoji nekoliko sati, a zatim je samo izbrišite.

Izvor: dnevno.rs