Hrskava sladoled torta sadrži samo tri sastojka, ne peče se, a jedino teško u pripremi ove torte je čekanje da se ohladi.
Kada je prvi put probate zaboravićete na sve ostale.
Sastojci:
- 2 šolje čokoladnog namaza
- 6 šolja pirinčanih pahuljica
- 3, 7 l sladoleda od vanile
Priprema:
Za početak stavite okrugli kalup za torte kao i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade. U većoj šerpi na šporetu pomešajte čokoladni namaz i pirinčane pahuljice na veoma niskoj temperaturi i mešajte da se u potpunosti sjedine pa sklonite sa vatre. Veliku, tanku tepsiju za pečenje obložite masnim papirom pa po njoj ravnomerno rasporedite smesu od čokoladnog namaza i pahuljica pa stavite u frižider da se stisne.
VIŠE: Letnje osveženje: 3 recepta za domaći sladoled
Dok su pahuljice u frižideru izvadite sladoled od vanile da omekša na sobnoj temperaturi 35-40 minuta. Nakon toga izvadite i pahuljice pa ih isecite na komadiće veličine jednog zalogaja. Iz zamrzivača izvadite kalup za torte i posudu za mešanje. Odvojite sa strane dve šolje pirinčanih pahuljica obloženih nutelom, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u ledenoj posudi za mešanje. Budite brzi.
Kad ste sve izmešali smesu uspite u kalup za torte, pospite ostatkom pahuljica i čokoladnog namaza, pokrijte plastičnom folijom pa sve stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati ili preko noći.
Izvor: Lifepress magazin
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka