Hrskava sladoled torta sadrži samo tri sastojka, ne peče se, a jedino teško u pripremi ove torte je čekanje da se ohladi.

Kada je prvi put probate zaboravićete na sve ostale.

Sastojci:

  • 2 šolje čokoladnog namaza 
  • 6 šolja pirinčanih pahuljica
  • 3, 7 l sladoleda od vanile

Priprema:

Za početak stavite okrugli kalup za torte kao i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade. U većoj šerpi na šporetu pomešajte čokoladni namaz i pirinčane pahuljice na veoma niskoj temperaturi i mešajte da se u potpunosti sjedine pa sklonite sa vatre. Veliku, tanku tepsiju za pečenje obložite masnim papirom pa po njoj ravnomerno rasporedite smesu od čokoladnog namaza i pahuljica pa stavite u frižider da se stisne.

VIŠE: Letnje osveženje: 3 recepta za domaći sladoled

Dok su pahuljice u frižideru izvadite sladoled od vanile da omekša na sobnoj temperaturi 35-40 minuta. Nakon toga izvadite i pahuljice pa ih isecite na komadiće veličine jednog zalogaja. Iz zamrzivača izvadite kalup za torte i posudu za mešanje. Odvojite sa strane dve šolje pirinčanih pahuljica obloženih nutelom, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u ledenoj posudi za mešanje. Budite brzi.

Kad ste sve izmešali smesu uspite u kalup za torte, pospite ostatkom pahuljica i čokoladnog namaza, pokrijte plastičnom folijom pa sve stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati ili preko noći.

Izvor: Lifepress magazin