- Sastojci (za 24 komada):
- ½ kockice (21 g) svežeg kvasca
- 125 g šećera
- 150 ml mleka
- 375 g brašna
- ½ kašičice soli
- 6 jaja
- 125 g putera
- 1 ½ kg višanja ili tegla (720 ml) kompota od višanja
- 500 g svežeg sira
- 40 g skroba
- 75 g mleka od kokosa (iz konzerve)
- ½ kašičice narendane kore od limuna
- 100 g čipsa od kokosa
Priprema:
Razmrvite kvasac u posudu. Potom pomešajte sa kašičicom šećera, malo mleka i kašikom brašna. Prekrijte kuhinjskom krpom pa stavite na toplo mesto da se diže oko 15 minuta.
Potom dodajte 70 g šećera, preostalo brašno, so, 2 jajeta i 75 g putera, pa pomoću miksera zamesite glatko testo. Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko 30 minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite podmazan pleh testom. Ocedite višnje. Od 4 jajeta odvojte belanca od žumanaca.
Rastopite 50 g putera i pomešajte sa žumancima, 50 g šećera, svežim sirom, skrobom, mlekom od kokosa i korom od limuna.
Umutite belanca u čvrst sneg te dodajte zajedno sa 50 g čipsa od kokosa.
Premažite po testu, stavite na to višnje i preostali čips i pecite oko 50 minuta.
Vreme pripreme: 125 min.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.