• Sastojci (za 24 komada): 
  • ½ kockice (21 g) svežeg kvasca 
  • 125 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 375 g brašna
  • ½ kašičice soli
  • 6 jaja
  • 125 g putera
  • 1 ½ kg višanja ili tegla (720 ml) kompota od višanja 
  • 500 g svežeg sira
  • 40 g skroba
  • 75 g mleka od kokosa (iz konzerve)
  • ½ kašičice narendane kore od limuna
  • 100 g čipsa od kokosa

Priprema:

Razmrvite kvasac u posudu. Potom pomešajte sa kašičicom šećera, malo mleka i kašikom brašna. Prekrijte kuhinjskom krpom pa stavite na toplo mesto da se diže oko 15 minuta.

Potom dodajte 70 g šećera, preostalo brašno, so, 2 jajeta i 75 g putera, pa pomoću miksera zamesite glatko testo. Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko 30 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite podmazan pleh testom. Ocedite višnje. Od 4 jajeta odvojte belanca od žumanaca.

Rastopite 50 g putera i pomešajte sa žumancima, 50 g šećera, svežim sirom, skrobom, mlekom od kokosa i korom od limuna. 

Umutite belanca u čvrst sneg te dodajte zajedno sa 50 g čipsa od kokosa.

Premažite po testu, stavite na to višnje i preostali čips i pecite oko 50 minuta. 

Vreme pripreme: 125 min.

Recepte piše: Marija Jakob