Sastojci (za 12 parčića):
- 3 jajeta
- 170 g šećera
- 100 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2/3 kesice želatina
- 2 limuna
- 2 dl pavlake
- 2 kivija
- 2 mandarine
- ananas
- 2 papaje
- 100 g fizalisa (peruanska jagoda)
- 2,5 dl soka od grožđa
- krem-fiks
Priprema: Rernu zagrejte na 175 stepeni. Premažite uljem pleh prečnika 26 cm. Umutite 100 g šećera s jajima dok masa ne postane kremasta. Brašno pomešajte s praškom za pecivo pa pažljivo umešajte u krem. Masu sipajte u pleh i pecite 15 minuta. Želatin omekšajte u hladnoj vodi. Sok od oba limuna pomešajte sa 2,5 dl vode i preostalim šećerom. Umešajte rastopljeni želatin i hladite oko 20 minuta. Ulupajte čvrsto slatku pavlaku. Čim žele počne da se steže, dodajte pavlaku i mešajte dok se ne ujednači. Koru stavite na poslužavnik, pa sipajte pavlaku s limunom. Oljuštite kivi, mandarinu i ananas, pa ih isecite na šnite. Papaje isecite napola i izvadite koštice. Kašikom za sladoled vadite kuglice iz voća. Fizalis oljuštite, operite i osušite. Voće ravnomerno rasporedite na tortu. Od soka od grožđa i krem-fiksa napravite fil, ravnomerno premažite tortu i sačekajte da se ohladi.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka