Sastojci (za 12 parčića):

  • 3 jajeta 
  • 170 g šećera 
  • 100 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo 
  • 2/3 kesice želatina 
  • 2 limuna 
  • 2 dl pavlake 
  • 2 kivija 
  • 2 mandarine 
  • ananas 
  • 2 papaje
  • 100 g fizalisa (peruanska jagoda)
  • 2,5 dl soka od grožđa
  • krem-fiks 

Priprema: Rernu zagrejte na 175 stepeni. Premažite uljem pleh prečnika 26 cm. Umutite 100 g šećera s jajima dok masa ne postane kremasta. Brašno pomešajte s praškom za pecivo pa pažljivo umešajte u krem. Masu sipajte u pleh i pecite 15 minuta. Želatin omekšajte u hladnoj vodi. Sok od oba limuna pomešajte sa 2,5 dl vode i preostalim šećerom. Umešajte rastopljeni želatin i hladite oko 20 minuta. Ulupajte čvrsto slatku pavlaku. Čim žele počne da se steže, dodajte pavlaku i mešajte dok se ne ujednači. Koru stavite na poslužavnik, pa sipajte pavlaku s limunom. Oljuštite kivi, mandarinu i ananas, pa ih isecite na šnite. Papaje isecite napola i izvadite koštice. Kašikom za sladoled vadite kuglice iz voća. Fizalis oljuštite, operite i osušite. Voće ravnomerno rasporedite na tortu. Od soka od grožđa i krem-fiksa napravite fil, ravnomerno premažite tortu i sačekajte da se ohladi.

Izvor: Lisa