Sastojci (12 komada):

  • 175 g batata (slatkog krompira)
  • 225 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 150 g nerafiniranog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 125 g pekan oraha
  • 125 g mekih urmi
  • 150 ml neutralnog ulja
  • 3 jajeta
  • 125 g svežeg sira
  • 300 g šećera u prahu
  • 100 g mekog putera
  • 3 kašike javorovog sirupa

Priprema: Ogulite batat, operite pa narendajte. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, šećerom i cimetom pa pomešajte s batatom. Grubo usitnite orahe i urme. Smesi od krompira dodajte ulje, jaja, naseckane orahe i urme te zamesite u glatko testo. Zagejte rernu na 180 stepeni.

Podmažite dva kalupa (prečnika 20 cm), podjednako raspodelite testo u kalupe, poravnajte i pecite oko 30 minuta. Ostavite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa pa ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.

Za krem pomešajte sveži sir, šećer u prahu, puter i sirup. Pola premažite po jednom biskvitu, stavite na to drugi biskvit pa premažite preostalim kremom. Po želji ukrasite usitnjenim pekan orasima i pospite cimetom i šećerom u prahu. Do posluživanja ostavite tortu u frižideru. 

Vreme pripreme: 100 minuta

Recepte piše: Marija Jakob

Pročitajte još: 

Uporedite hranljive vrednosti: krompir i batat (slatki krompir)

Mala slatka veganska torta od čokolade