Sastojci (12 komada):
- 175 g batata (slatkog krompira)
- 225 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150 g nerafiniranog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 125 g pekan oraha
- 125 g mekih urmi
- 150 ml neutralnog ulja
- 3 jajeta
- 125 g svežeg sira
- 300 g šećera u prahu
- 100 g mekog putera
- 3 kašike javorovog sirupa
Priprema: Ogulite batat, operite pa narendajte. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, šećerom i cimetom pa pomešajte s batatom. Grubo usitnite orahe i urme. Smesi od krompira dodajte ulje, jaja, naseckane orahe i urme te zamesite u glatko testo. Zagejte rernu na 180 stepeni.
Podmažite dva kalupa (prečnika 20 cm), podjednako raspodelite testo u kalupe, poravnajte i pecite oko 30 minuta. Ostavite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa pa ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.
Za krem pomešajte sveži sir, šećer u prahu, puter i sirup. Pola premažite po jednom biskvitu, stavite na to drugi biskvit pa premažite preostalim kremom. Po želji ukrasite usitnjenim pekan orasima i pospite cimetom i šećerom u prahu. Do posluživanja ostavite tortu u frižideru.
Vreme pripreme: 100 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Pročitajte još:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.