• Sastojci:
  • Za testo:
  • 300 g putera 
  • 200 g šećera
  • malo soli
  • kašičica rendane limunove kore
  • 4 jajeta
  • 400 g brašna 
  • 100 g gustina 
  • kesica praška za pecivo 
  • 0,8 dl mleka
  • Za fil:
  • 150 g džema od višanja
  • 3 kašike višnjevače
  • 1,5 kg sitnih jabuka
  • 150 g seckanih badema
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

Kremasto umutite puter i šećer dok se šećer ne istopi.

Dodajte so, limunovu koru i umešajte jedno po jedno jaje.

Brašno pomešajte s gustinom i praškom za pecivo, pa naizmenično dodajte s mlekom.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa sipajte testo i poravnajte.

Zagrejte džem od višanja, pa ga ispasirajte i pomešajte s višnjevačom.

Jabuke operite, oljuštite, prepolovite i izdubite semenke.

Džem sipajte kašičicom u sredinu svake polutke, pa ih rasporedite po testu.

Pecite 40 minuta, pa izvadite i ostavite da se ohladi.

Iseckane bademe propržite nasuvo u tiganju s duplim dnom.

Pre serviranja rupe u testu od jabuka pospite bademima, a zatim šećerom u prahu.

Kolač isecite na kocke i servirajte.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recepte piše: Marija Jakob