Sastojci:

  • 500 g posnog keksa
  • 200 g mlevenih oraha 
  • 200 g šećera 
  • 0,5 l vode 
  • 80 g griza
  • 2 vanilin-šećera
  • 3 kašike džema od kajsija
  • kafa za umakanje

Priprema: U zaslađenoj vodi skuvajte griz, pa ga sklonite s vatre i umešajte pekmez i orahe. Na tacnu poređajte 4x4 keksa umočenog u kafu, premažite slojem fila i nastavite tako sve dok ne utrošite materijal. Tortu premažite sa svih strana, pa je ukrasite rendanom čokoladom ili mlevenim orasima.

Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.

Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.