Sastojci (za 16 parčića):
Za koru:
- 4 jajeta
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 80 g brašna
- 2 kašike skroba
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 50 g mlevenih badema
- Za krem:
- 3 kesice pudinga od lešnika
- 150 g tamne čokolade
- ½ kašičice cimeta
- 1 kašika ruma
- 1 l mleka
- 500 g slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 220 g marcipan-mase
- crvena jestiva farba
- 150 g džema
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja, šećer i vanilin-šećer mutite dok ne dobijete vazušastu masu. Umešajte brašno, skrob i prašak za pecivo, pa dodajte i bademe. Smesu izruite u podmazan kalup za torte (prečnika 26 cm) i pecite 25-30 minuta.
2. Skuvajte puding, dodajte mu otopljenu čokoladu i ohladite ga. Cimet i rum pomešajte i ohladite. Ulupajte slatku pavlaku, pa pomešajte sa pudingom. Biskvit za tortu podelite na tri kore. Polovinom krema namažite prvu koru, stavite odozgo drugu, pa namažite ostatak krema i odozgo stavite treću koru. Tortu ostaite da se hladi u frižideru dok pravite prekrivač od marcipana.
3. 280 g šećera u prahu pomešajte sa marcipanom i bojom. Zagrejte džem i umešajte u smesu. Marcipan-masu razvaljajte i njome prekrijte tortu. Odsecite ivice. Prah šećer pomešajte sa vodom i njime išarajte tortu.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka