Sastojci (za 12 parčića):
- 5 belanaca
- so
- 400 g šećera
- 2 kašičice skroba
- 2 kašičice vanilin-šećera
- 200 g slatke pavlake
- 150 g punomasne pavlake
- 500 g jagoda
- 3 kašike sirupa od vanile
- nekoliko listića nane
Priprema:
Zagrejte rernu na 100 stepeni. Stavite belanca u posudu za mućenje, dodajte prstohvat soli i mutite mikserom postupno dodajući 270 g šećera sve dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte skrob i vanilin-šećer, pa smesu nanesite na papir za pečenje u obliku kruga. Stavite da se suši u rerni 3-4 sata. Izvadite koru i ostavite da se ohladi.
Ulupajte slatku pavlaku, dodajte preostali šećer, pa umešajte i kiselu pavlaku i nafilujte koru. Operite i očistite jagode, pa ih presecite uzduž. Nakapajte ih sirupom od vanile i poređajte po torti, pa ukrasite listićima nane i poslužite.
Vreme pripreme: 30 minuta + 3-4 sata sušenja
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka