Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike mlevenih lešnika
  • 1 vanila
  • pola praška za pecivo
  • 150 ml mleka

Za krem:

  • 400 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 100 gr šećera
  • 100 gr bele čokolade
  • 1 vanila
  • 2 kesice želatina
  • 500 gr šlaga u prahu
  • 100 gr mlevenih lešnika

Priprema: Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i vanilu. Izmešati brašno, lešnike i prašak za pecivo i dodati belancima. Izliti smesu u kalup i peći oko 10 min na 180 stepeni. Vruć biskvit preliti vrelim mlekom.

Žumanca izmešati sa šećerom i vanilom i dodati malo mleka. Ostatak mleka skuvati. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kad mleko prokuva lagano dodati smesu od žumanaca. Kuvati par minuta uz mešanje. U vrelu smesu dodati  naseckanu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Dodati želatin i umutiti mikserom. Ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag, pa mu dodati krem od žumanaca, zatim mlevene lešnike. Premazati preko biskvita. Ukrasiti po želji. 

Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.